Cumhurbaşkanı bir genelgeyle “Yapın” dedi, o dedi diye yapılacak mı bakalım? Bu arada THY’ye yönelik bir sitemim olacak…

29
Reklam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği (AB) ile çoktan mutabakat sağlanmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Avrupa’da serbestçe seyahat edebilme imkanı sağlayacak vize muafiyeti konusunda son engellerin kaldırılması için Resmi Gazete’de bir genelge yayınladı. Genelgenin gereği yerine getirilirse, daha önce çoğu zaten AB ile uyumlu hale getirilmiş değişiklik listesinin son altı maddesi daha istenilen hale getirilmiş olacak.

AB, Suriye’den kapılarına dayanan göçmenler krizinin çözülmesinde sorumluluk üstlenen ülkemize, “Şu birkaç konuda da uyumu sağlarsanız, ülkeniz vatandaşları Avrupa’da vizesiz seyahat edebilir” sözünü vermişti.

“Genelgenin gereği yerine getirilirse” şart cümleciğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açık talimatı olduğu halde kullanmam, uyum için istenen bir-iki maddenin son yıllarda Batı’dan Türkiye’ye yönelik eleştirilerin hedefinde bulunan uygulamalarla ilgili olması yüzünden… Hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, demokrasinin bütün kural ve kurumlarının benimsenmesi, şeffaflık ve hesap verilebilirlikle ilgili maddeler bunlar…

İktidar bugüne kadar direndiği bu alandaki değişiklikleri gerçekleştirmeye yanaşırsa yarından itibaren AB üyesi ülkelerin temsilcilikleri önündeki vize kuyrukları kalkacağı gibi, vizeler için her yıl ödemekte olduğumuz milyonlarca Euro da ceplerimizde kalacak.

AB bunu sağlamakla bir lütufta bulunmuş olmayacak; AB ile en baştan yapmış olduğumuz anlaşmalar bunu gerektiriyor çünkü.

İhtiyat yerinde

Yalnızca bir genelge yayınlanmış olmadı; aynı konuda bazı hazırlıklar yapıldığının işaretleri de alınmaktaydı. Adalet bakanlığının üzerinde çalıştığı bilinen ‘yargı reformu paketi’ AB’nin istediği bazı değişiklikleri içermekte. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan da, adalet yılının ve üniversiteler eğitim yılının açılışları vesilesiyle yaptığı konuşmalarda yanlış uygulamalarla arasına mesafe koymak niyetinde olduğunu belli etmişti.

Sevinelim mi?

Reklam

Bana kalırsa erkenden sevindirik hale gelmek yerine ihtiyatlı olmakta yarar var. Böyle ortamlar geçmişte de kendilerini belli etmiş, ancak niyetleri kursakta bırakan olumsuz gelişmeler yüzünden herbiri akamete uğramıştı.

Ya terör yeniden baş gösterdiği için ya da hükümetin elini kolunu bağlayan beklenmedik siyasi gelişmeler yaşanması yüzünden…

Terör azınca terörle mücadele yasasında değişiklik yapılabilir mi? Uğursuz bir darbe girişimine muhatap edilmiş bir iktidardan reform beklenebilir mi?

‘Reform paketi’nin sahibi olan bakana yönelik son saldırıları bu yüzden hayra yormak kolay değil.

Ancak niyet de ortada. 

İhtiyatlı bir iyimserliğe sahip olabiliriz.

[AB ile vizesiz dolaşım konusunu başbakan iken Ahmet Davutoğlu kotarmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya sahip çıkmadığı için mutabakat sonuca ulaşamamıştı. Hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, şeffaflık, hesap verilebilirlik ilkeleri ise Ali Babacan’ın açıklamalarının tam merkezinde yer alıyor. İktidarın bu konuya yaklaşımı ile her iki siyaset adamının yeni oluşumlar için kollarını sıvamaları arasında muhtemelen doğrudan bir ilişki var. Ama olsun. Yasal düzenlemelerle konu bu defa sonuca ulaştırılabilirse, yeni oluşumcular, daha partileşmeden kendilerini başarılı sayabilirler.]

******

Reklam

Türk Hava Yolları’na bir teşekkür, bir de “Ayıp ediyorsun” mesajı

Yeni İstanbul Havalimanı’ndan ilk kez yararlandım. Birkaç saatlik mesafelere araçla gitmeyi yeğlediğim için uzun zamandır uçakla seyahat etmiyorum.

İstanbul Havalimanı her bakımdan mükemmel, hayran kalmamak elde değil. Uzak görünse de, trafiğe takılmadan gidilebildiği için, daha erken varıldığı kesin.

Büyüklüğü sebebiyle havalimanı içerisinde bir yerden diğerine gidişin bayağı yorucu olabileceğini sanıyorum. 

“Sanıyorum” dememin sebebi, THY’ye teşekkür etmemi gerektiren bir kolaylık: İçerideki mesafeyi yürümeyi göze alamayanlar için bedeli karşılığı çalışan dahili araçlar var ve 65 yaş üzeri yolculara da bedava.

Bizi taşıyan görevliye teşekkür ettiğim gibi, bu servisi düşünenleri de tebrik etmeden geçmek istemiyorum.

Yazımın “Ayıp ediyorsunuz ama” kısmı ise yalnız beni değil, eminim benim gibi bir çok başka THY yolcusunu da ilgilendiriyor.

THY, başka havayolu şirketleri gibi, çok seyahat eden  yolculara daha rahat seyahat kolaylığını CIP ile sağlıyor. Özel hizmetler de sunan ‘CIP’ salonlarında ağırlanıyor bu yolcular.

Ben de neredeyse bu uygulamanın başladığı ilk yıldan itibaren, uçakla çok seyahat ettiğim için, hak ederek ‘CIP’den yararlanmamı sağlayan ‘Miles & Miles Elite’ kartı sahibiyim.

Son seyahatim için gittiğim İstanbul Havalimanı’nda CIP salonu kapısından çevrildim. Eskisi kadar çok seyahat etmediğimden kartımın düzeyi ‘düşürülmüş’; CIP kapıları bana kapanmış…

Görevli, eşimin ve diğer sıra bekleyen yolcuların önünde, öyle söyledi.

İyi de, insan emekli olur, fazla seyahat etmesi gerekmez. Yaşlanır, istese de fazla seyahat edemez. Tam CIP hizmetlerinden en fazla yararlanması gerekecek bir duruma geldiğinde, kartınızı 20-30 yıldır taşıyan birine CIP kapılarını kapatmanız biraz ayıp olmuyor mu THY?

Kendi adıma artık uçakla seyahati azalttığım için THY tarafından maruz bırakıldığım muameleyi fazla umursamıyorum; ama yapılanın nezakete aykırı bir yanlışlık olduğunu da söylemeden edemedim. 

Uzun yıllar o kartınızı taşıyanlara seyahat sayıları artık azaldığında da saygı göstermelisiniz THY.

ΩΩΩΩ

Reklam

29 YORUMLAR

  1. Nurdan.
    20 Eylül 2019 at 18:10 tarihli yazinin devamı! Türkiye yolcusundan çok Hindistan yolcusu vardı, ve anos ettikleri ABD de uygulaniyor turkiyede değil.

    Vurdum duymazlığa sonuncudan başliyalım! ABD den giderken! TH Y anlaşmali, Jet Bule ile seattle da şikagoya uçtum. Turkiye hariç diğer hava yollari.Yolculari uçağa alinırken gurup gurup aliyorlar ve hostesler icerde hazir bulunuyorlar el valizlerini yukariya koymak ta zorluk cekenler için yardim etsinler diye.
    Gerçi bizim türkler haric diğer milletlerden olan erkek olsun genç kadin olsun yolcular kimselere birakmiyor ta karşinda bayan geldiğini görünce hemen yardim ediyorlar.

    Şıkagodan Uçağa binerkek bunlarin hiç birisini görmedim, valizimi kendim koydum bir bayanin yanına oturdum beni gorunce yüzünu çevirdi!

    Ucak hareket etmesi ile servis başladi, terlikten tutunda neler neler vardı. Hostesler deği özel aşçılar servis yapiyordular, votka, şampanya, yiyecek içece kirila gidiyor 3 öyün servis 9 saat açik büfe.
    Ben hostese, içerisinin sicak olduğunu ve derecenin düşürülmesini soyledim gitti geldi 24° sicak değilmiş.

    Istanbuldan sonra 40 dakikalik ucak yolculugunda bu seferde sandoviç ve icecekler verdiler tabii uzun yolculuk olmayinca kimse yemedi. Bunu anlami ne oluyor o yiyecekler çöpe gidiyor! Kayip eden Türkiye kazanan AKP markali yemek şirketleri.

    1 ay sonra dönüşüm! Fıtık amaliyet olmüştum ağir kaldirmama gerektiği için tekerlekli sandalye ile birisi beni ucaga bindirip ucaktan almasi gerekiyordu. Bulunduğum şehirden sandaliye verilmedi bende istemedim yalniz merdivenlerden el valizini birisi çikaracakti, nerde merdivenle olduğu için yukariya çekerek çikardim içerde hosdese bu sefer rica deği emir ettim o görevi hostes yapti.
    Istanbula indim ne sandalye var nede haberleri var, beni normal yolcularin cikiş kapisina yönledirdiler, kabul etmedi orada sandeleye bekledim. Galiba soy ismi cengiz veya cetinmi olacakti, birisi geldi ve o çocuğun nasil koşturduğunu vazifesini ne karar sorumlulukla yerine getirdiğini kelimelere sığdiramam.
    Beni bir yere birakti orda bir işlem yapacaklar kizin birisi el valizini ona vermemi istedi veremeyeceğimi söyleyince cevap “sizi sadece sandalye ile taşimak mecburiyetimiz var el valiziniz ve digerlerini kendiniz indirip bindireceksiniz”
    Deyi verdi, ben hamen ismini yazinca THY kanunlar bu demezmi….!!!!!

    Dönüşte, Şıkagoda THY nin yer hizmetleride zaten evlere şenlik.
    ABDde iç hatlar aktarmasi olanlar girişi ülkeye girerken yapiyorlar.
    Uçağin kapisinda beni alacak adm hazir bekliyordu hemen aldi. Giriş işlemi bitirip valizleride aldiktan sonra THY nin valizleri ic hatlara aktarmasi gerek, oraya gittik kapali kimseler yok sanki gelen uçak thynin ucaği değil yarim saat diger aktarma yapacaklarla birlikte bekledik kimse gelmeyince.
    Dişari ciktik ve tekrar güvenlikten geçerek iceri girmek için sandelyeli olduğum için siraya girmeden hemen guvenlikten gecip uçaği zor yakaladik.
    THY nin yer hizmetleri yüzunde valizlerin başina gelenleri ve bir saata Seattle da beklediğmide yazmiyorum.

    S)1- THY erdoğanin Cocuklari Bilal ve Esranin ABD deki vakiflarinin malımi?
    Onlarin abd’den her sene Turkiyeye 200 küsür kişi davet edip thy ile bedava seyhat ettirmeleri!” TÜRKİYENIN HAVA YOLLARININ” hangi tüzüğünde yaziyor?
    2- THY yemeklerini kimin eş dost yemek fabrıkalarina yaptiriyor? Ve neden 40 dakikalik uçuşlarda o kadar yiyeceğin yenilmeyeceğini bile bile bu israflari yapmak ve diger uçaklarda ickiler de dahil yolculuk sirasinda acik büfe demi thynin tüzüğünde yaziyor?
    3- Diyanetin Hac görevlilerine S A dan sinirsiz eşya getirmeleri demi thyenin tüzuğunde var?
    4- Madem F Korunun CIP si iptal edilmişti ise neden kendisine bildirilmedi?
    5- Bilal Erdoğanın ne gibi bir özelliği varda Vipi kullaniyor? Yoksa onun kullanmasi için yargitaydan emirmi var? Emir yoksa TH Y nin tuzugundemi yaziyor?

    Aslinda THY nin yalnışlarını yazacak olsam vaktim yetişmez.
    Not:THY ile ilk olarak 2003 Aralığında Viyanada Ankaraya uçtum.

    Cavit bey! F KORUYA bilerek yapilan yalniş! AB,Canada ve ABD nin herhangi bir hava yollari değil taninmis bir gazeteci yazar, siradan bir vatandaşa yapilmiş olsaidi, o hava yollari zaten bilgi vermedikleri için öğle bir Hata diğelim! (Aslinda hususi yapilmiş) bir olay onlarda olsaidi o an onu geri çevirmek gibi bir kabalik yapmak yerine hiç bir sey söylemzdiler ve sonrada kibarca bir yazi ile bildirirdiler.
    THY bizim malimiz onu tepe tepe kullanlarin Zaten burunlarinda fitil fitil gelecekte, genede Allah CC bu dünyada bizde gostersin ve arsi aleme rezil rusfa eylesin
    Millet keyf için bunlara islamci demiyor.
    Onlar içki icenlerdende içmeyenlerdende ayni parayi aliyor ve hakkimizi baskalarins yediriyor.
    Hani gavur diyiyorsunuz ya işte bu onlarda yok. Onlar icenlere para ile satiyor.

  2. SEVİNDİRİK HALE GELMEK (OLMAK): Sözlüklerde aşırı sevinmek, garipsenecek şekilde sevinmek.
    Benim de anladığım, sevinsem mi sevinmesem mi denilebilecek bir durumda aşırı sevinmek. Bir hiciv ve yergi ifadesi.Bunda bu derece sevinilecek hatta sevinilecek ne var sorusunun değişik bir ifadesi.
    Geçende bir kısım CHP’li belediye başkanları da sarayda ağırlandıkları için ” sevindirik” olmuştu.Bu durumu Levent GÜLTEKİN açık seçik izah etmişti.

  3. Koşulları sağlamadığı için bir kişinin CIP kategorisinden çıkartılmasında bence anormallik yok. Fakat yaşadığımız ‘dijital devrim ve haberleşme’ çağında bu durumun e-posta, mobil telefon mesajı v.b. araçlar ile önceden bildirilmemesi kabul edilemez.

    Daha da vahim benzer olaylar yaşanıyor. Bir kişinin pasaportu bir nedenle (çoğunlukla siyasi nedenler) iptal ediliyor fakat o kişiye bildirilmiyor. Vatandaş haberi olmadığı için biletini alıyor, seyahat hazırlıklarını yapıyor ve günü geldiğinde havalimanına gidiyor. İşlem kuyruğunda da epey bekliyor ve sıra kendisine geldiğinde ‘pasaportunun iptal edilmiş olduğu ve bu nedenle işlem yapılamayacağı’ söyleniyor. Tam ölür müsün öldürür müsün misali!

    Eskiden bu tür durumlarda ‘ceberrut devlet’ denirdi. Demek ki değişen bir şey yok hatta çok daha fazlası var. AKP kurulduğu dönemde birçok liberal ve sol görüşlü vatandaşımız dahil bir umut uyandırmıştı. Fakat giderek AKP=Erdoğan olalı beri bu umutlar sönmeye başladı ve nihayet söndü.

    Şunu da söylemeden olmaz. İstanbul Havalimanı Cumhuriyet tarihinin en büyük müsriflik projelerinden birisidir. Bu havalimanı yapılmadan önce de 2 havalimanımız vardı şimdi de 2 tane var. Fakat fazladan 25 milyar Euro borcumuz oldu.

    • SG havaalaninda bos dakika yok, surekli in is kalkis, ikinci pistini yapmaya calisiyorlar… Eger yenisi de boyleyse eskisini de faaliyete sokmak zorunda kalabiliriz! Yaz boyu tum ulasim araclarinda tek bos koltuk yoktu… Musriflikten hoslanmiyorsan disari cikmazsin olur biter fkt arkadas, ya da yeni havaalanini kullanmazsin tamam, ama sakin yolculara bu goruslerini soyleme,..!

      • Eski havalimanı için rantiye-şantiye projelerine başlandığından haberin yok anlaşılan. Ya da siz de işin içindesiniz.

    • Hamza bey bahsettiginiz sorun nasil biseydir ya da bi sorun mudur degil midir tam bilemiyorum ama maalesef biz sizin keciboynuzu kivamindaki yorumsularinizi cok net gorebiliyoruz… Keske ayni sorun bize de ugrasa ne guzel olurdu..!

    • Veritabanı cache(hafızaya alma, siteyi hızlandırmak için), dolayı oluyor. Bunun iptal edilmesi gerekir. iptal edemiyorlarsa wordpress yeniden kurup eklentileri sadece güvenlik için olanları kurmalılar. yorumları okunduğunuzda her 2-3 saatte tekrar yorumlara bakıldığı için hafıza tekrar baştan sıfırdan saymaya başlıyor ve yeni yorumları göremiyorsunuz. Tam bilemiyeceğim ama 6 saat belirlendiyse 6 saat sonra yorumlara baktığınızda yeni yorumları gösteriyor.
      Size geçici çözüm firefox, choome, internet explorer,vivaldi,opera tarayıcılarını kurun. Bu sorun sürekli yorumları takip edenlerde olur. Her 3-4 saatde Tarayıcıları değiştirerek yorumlara bakın.

    • IMF yi turkiyeden dehleyeli kac yil oluyor yusufcuk, hala ayni kuyunun dibinden otup duruyorsunuz…

      • IMF’yi dehledik, özel finans kuruluşlarından on kat fazlasını aldık. Gerçekleri saptırmanın dayanılmaz hafifliği Türkiye’de roman değil vakay-ı adiye oldu.

  4. CIP Görevlisi Cavit Maroviç
    20 Eylül 2019 at 11:56
    Cavit bey! sizden Allah razi olsun.
    Bizde bir laf var.”AÇMA KUTUYU SÖYLETME KÖTÜYÜ,”
    işte siz o kutuyu açtiniz! Bende yazıma bir soru ile başlayayim. F Korunun durumunda bir AKP millet vekili veya erdoğanin yakinlari veya havuzdan herhangi bir yazar olsaidi, CIP Ayni prosedürü onlarada uygularmıydi?
    Sakın evet demeyın, çünkü aşağıya yazacaklarıma değil siz Türk MILLETININ “HAVA YOLLARI DAHI CEVAP VEREME.”
    Öce benim başimdan gecen bir kaç yalnişlari yazayım.
    1-Yıl 2010, Almanyadan Ankaraya uçuyorum Üçağin merdivenlerinde başlayip hava alaninda sone eren, genel olarak yapilmiş yalnişlari ve şahsima yapılmiş hakaretleri saat ve dakikasi ile yazdim, eve yetiştiğimde.
    THY, sitesinin sikayet bölumune girdim, şikayetimi sitenin kabulu mümkün olmadı Ingilizceye girdim ordada aynisi oldu.
    ABD ye döndüğumde Türk-çesinde gene mümkün olmadı, fakat ingilizce kubul etti.
    THY özür emalı yazdi ve duzeltileceğini soyledi.
    2- Sene 2015! THY Sikago dan THY ile gidişmi ve dönüşümü de gördüğüm yalnişlar ve yer hizmetlerinin berbatliği + Istanbulda gordüğum bir olumsuz birde olumlu muameleden olumlu olani THY tesekur etmek ve o Çocuğun ismini unuttum nasil problemleri şahsi gayretleri ile çözdüğünü yazacaktım. Oda mümkun olmadı.ayni sorun yalniş girdiniz.
    Şikago Istanbul İstanbul Sikago uçuş süresince yapilan israf sanki ucak değil ICKILİ VE AÇIK BÜFE LOKANTASI+ 24° sicaklik adeta piştim. Istanbula inerken anosda icler acisi. ABD KANUNLARINA GÖRE, UÇAK DEĞISTIRECEKKER VALIZLERINI ALIP TEKRAR GIDECEKLERI UÇAGA VERMELERI GEREK.”
    Devami3 saat sonra.

  5. Bu vesileyle ben de bir kurumu şikayet etmek istiyorum : KVKK ,yani Kişisel Verileri Koruma Kurumu ; ne kadar anlı şanlı değil mi! Ben şahsen yakın zamana kadar bilmiyordum ; geçenlerde birisi haber verdi ,öyle öğrendim.Herkes gibi beni de sürekli olarak rahatsız eden tlf. numaraları ve mesajlar oluyor; bu kurum bu işlere bakıyormuş . Ben de telefon edip durumu anlattım . Bir görevli müracaat prosedürü hakkında açıklama yaptı : ” O tlf. numaraların ve mesajların kime ait olduğunu tespit edeceksin, onları bu konuda uyaracaksın , yine devam ederse bir dilekçeyle kuruma başvuracaksın (Ankarada şahsen ,dışardan ise postayla ) ,buna göre kendileri de işlem yapacakmış ” ! Yani dostlar alışverişte görsün veya laf ola beri gele ! Allah aşkına kardeşim hiç bir şey bilmiyorsan 184 ve 153 den öğren ! Kim bilir bu iş için orda kaç kişi çalışıyor ve de ne kadar maaş alıyor ! Tabii ki benim yerimde bir kodaman olsa anında işi halledilir ,o da ayrı bir mesele ! Yazıklar olsun aldıkları maaş da haram olsun !

  6. Geçtiğimiz Ağustos ayında Almanya’ya iltica için başvuranların başında 2,799 dilekçe ile Suriye vatandaşları,ikinci sırada da 1,251 dilekçeyle Türk vatandaşları geliyor. Vizenin kalkması için Avrupa Birliği ile Türk hükümetinin terör ve terörist kavramlarında anlaşmaları ve Avrupa Birliğine Türk vatandaşlarının ilticalarının durması lazım.

    • Huseyin bey, suriyeli multecileri bilemem ama turkiyeli olup da almanyaya iltica edenlerin tamamina yakini kirmizi pasaportlu fetocu diplomatlarimiz, natodaki generallerimiz ve yine yesil pasaportlu hakim ve savcilarimizdir… Cogunlukla da siginma talepleri alman makamlarindan kabul goruyor zaten. Teroristlere vatandaslik pasaportlari, gariban suriyelilere kirli camasirlar..! Turist vizesi aliim demistim, almanca bilmiyorsun dediler elcilikten…

    • yorumu beğendim. avrupa diye diye bizi kandırıyorlar. siyaset işte.
      ankara anlaşması şartları kanunlaşmadımı?.

  7. AB ye gireceğiz diye ülkenin güvenliğini, huzurunu, ekonomisini düşünmeden hemen herşeye hee denmez!
    hükümetler çalışmlar yapar, mecliste milletin vekilleri gereğini yapar.
    sryliler avrupaya dalacak diye koca devletimiz kafa yormaz.
    daldırtmak istemeyen zaten kendi menfatinin gereğini yapıyor! bizim menfatimizi düşündüğünden değil!
    3 dalır 5 yuro gidecek diye kimse kızını verivermez.
    adamlar senin ülkende fink atıyor zaten. sen ona girsen nolacak?
    ihracat tersine mi dönecek?
    önemli olan niyettir, hedeftir, samimiyettir. beceri, marifet sana kalmış. ha üç gün sonra olmuş ha hiç olmamış. ben buna kafa yormam.
    seçtiğim adam benim, ülkemin, çoluk çocuğumun geleceğinin iyiliği için birşey yapıyor mu? ona bakarım.
    seçilmek isteyen, şunu yaparım bunu yaparım, hatta yapacağım! diyor mu o kısmı merakımı celbeder!
    gerisi lakırtıdan ibaret..

  8. HAYDİ BANA EYVALLAH

    Bir kaç gün önce Ali Emre “Çeyizime Bir Kefen” isimli kitabının müjdesini verdi sosyal medyadan. Aynı tveetin altında bir okuyucusuna verdiği cevapta “Elimde çok iş, çok dosya var. Ben de can havliyle çalışıyorum. Fakat hastalıklarım da benimle yarışıyor, doğrusunu Allah bilir fakat bir taraftan da kefene doğru koştuğumu düşünüyorum. Rabbim her şeyin hayırlısını versin cümlemize” diye cevap verdi. Bu değdiği yeri yakan cevap bir şeyi farketmeme neden oldu.
    Ne çok güzel insan var dünyada. Gençken içinde bulunduğumuz halin halisliği yanında geçici olduğunun da farkında idik. Bütün bir ömrü istikamet üzere,iman üzere tamamlayabilecek miydik. Doğrusu bizim de şüphelerimiz vardı.Ama bir velinin dediği gibi günler gelip geçti kuşlar gibi uçtu ömrün son çeyreğine evrildik. Yalana talana kapılmadan kitap okuyan kitap yazan, dergi çıkarmaya çalışan abilerimiz, ablalarımız etrafımızda. Onları bu yaşlı halleri ile uzaktan seyredince galiba başardık diyor insan. Hala nerede bir zulüm görseler pankartlarını alıp meydana çıkan Hamza Türkmen ve arkadaşlarını görüyorum mesela, Ali Haydar Haksalı görüyorum bilmem kaçıncı kitabını çıkarmış, Hayrettin Karamanı görüyorum ve diğerleri. Şunu da ispatladık bir ömür hakikat peşinde harcanıp tamamlanabiliyormuş. Tamam hatalarımız olmuştur, ama hep derim bizim hatalarımız onların hiç bir halleri ile kıyas kabul etmez.
    Başlık Nurettin Durman üstadın yeni kitabının ismi,
    Eyvallah

    • Sayın FK en azından bu vesile ile “eskiden çok uçtuğunuzu” artık “o kadar uçamadığınızı” itiraf etmişsiniz. ;)))

  9. KOMŞULAR
    Türkiye komşularıyla iyi geçinmelidir. AB, Rusya, İran, Irak ve Suriye ile ilişkilerimiz Kur’an düzeni içinde düzenlenmelidir. Uzak ülkelerle bunları temsil eden bir ülke olarak ilişkiler kurmalıyız. Barışta var olmalıyız. Savaşa karşı olmalıyız. Savaşı durduracak tek güç odur. Ordumuzu çok güçlü hale getirmeliyiz. Savunma ordumuz dünyanın en güçlü ordusu olmalıdır. Komşularımızla savunma paktları yapmalıyız. Barışın temeli hakemlerdir.

  10. Eskiden Avrupa ulkelerine vize yoktu (saka yapmıyorum) istediginiz zaman, elinizi kolunuzu sallayarak gidilebilirdi. Vizeyi ilk defa Almanya koydu (1973), sonra diger ulkeler uygulamaya basladilar. Gercekci olalim, AB vizeyi kaldırmaz, Suriyelilerden sonra hic kaldırmaz. Iktidar ilk gunden beri vize kalkacak propagandasi yapıyor. Son zamanlarda bu propaganda pek dillendirilmiyordu, herhalde cok sikistilar ki, yine Vize’e sarildilar, bir cambaza bak yontemi olarak.

    • Butun bunlar yasanirken tum bu gunahlara ortak iken bu vatandas ne yapiyordu.Yanlislar firinina kucak kucak odun tasiyordu herhalde.

  11. 1-Maşallah biz tam bir saddam ülkesi olmuşuz..AB bize hemen vize serbestliği verir. AB ülkeleri cok akillilar.Herkesin pasaportu iptal edilmiş bir ülkade kaç kişi Avrupaya seyhat edecek’ki?

    2- Fehmi bey! Siz Fehmi Koru, olduğunuz için THY size CIP kapıları kapattı. Az uçtuğunuz için değil.

    • Sn nurdan hn hep doğruda dürüstlükten yansız yayın ve yorumlardan bahsederiz ve hep başkalarını suçlarız ya işte benzer bir yorumunuz mevcut .THY ELİTE KATEGORİSİNDE 2 yıl içersinde belli bir mil puanına ulaşmanız gerekir yoksa kartınız bir alt kategoriye indirilir. THY FEHMİ KORU olduğu için değil
      uçmadığı için o kartı indirebilir. Doğru bu iken yaptığınız yorum YANLIŞ HATALI YANLI VS VS.
      Son bir iki yorumunuza cevap yazdığım için kusura bakmayın ancak konu çok basit de olsa yanıltıcı yorumlar yapmamak gerekir.Yönetimin devlet kuruluşlarına baskı yaptığı algıyı oluşturmamak gerekir.
      Sinek küçüktür ancak mide bulandırır.
      Ülkem insanları bu sıkıntılı günlerde biraz pozitif olmamız gerekir.Birbirimize moral vermemiz gerekir .
      Saygılar

      • f.koru olduğu için de yapılmış olamaz mı? yorumcu güzel yapmış, ihtimali yazmış. yazarın da detaylı yazması çok isabetli olmuş. tek eklenmesi gereken: miliniz düşmüş! bu nedenle şu hklardan faydalanmyacaksınız diye e-posta ve hatta tlf ile bildirmeleri hatırlatılmalıydı. insanların değil de nelerin daha önemli olduğunu bir türlü çözemedim!

    • Nurdan abla , Miles&Smiles kartları ile ilgili şartları okursanız , Fehmi Beyin niçin CIP e alınmadığını anlarsınız. Bu kadar ön yargılı olmak size birşey kazandırmaz.

Yoruma kapalı.