Bugün sizlere, OpenAI tarafından eğitilen ve güncel bilgi kesinliğine sahip olan büyük bir dil modeli olan ChatGPT hakkında bir yazı hazırladım. ChatGPT, metin tamamlama, soru cevaplama, çeviri gibi birçok görevde kullanılabilecek olan bir dil modelidir ve insan diline olağanüstü derecede yakın cevaplar verebilmektedir.
Yazımın bu girişini beni okuma alışkanlığı bulunan okurların yadırgadığından adım gibi eminim. Haklılar. O paragraf ben kalemimden çıkmadı.
Bu yazının girişi sizlere ChatGPT denilen yapay zeka ürünü programın hediyesi…
Şu günlerde hangi yabancı gazete ve dergiye göz atsam karşıma mutlaka çıkan yeni sayılabilecek bir ‘icat’ ChatGPT. Bir yapay zeka ürünü. O kendisini ‘model’ olarak tanımlıyor.
Her şeyi bilen bilgiç bir program bu.
Ne sorarsanız o konuda verebileceği kısa-uzun cevabı var.
Kısa cevaplar bilgi eksikliğinizi tamamlamaya yarıyor, uzun cevaplarını yüksek lisans ve hatta doktora tezi olarak kullanmaya kalkanlar olduğunu duyuyor, okuyorum.
Ben biraz önce ChatGPT sitesine yine girdim, oradaki soru bölümüne “Bana ChatGPT ile ilgili yazacağım yazım için bir giriş yazar mısın?” ricasında bulundum ve bu yazımın ilk paragrafı olarak okuduğunuz metin ondan geldi.
ChatGPT’den…
Hem de anında…
Romanları dünyanın neredeyse bütün dillerine çevrilen, ülkesinde her romanı milyonlarca satılan Dan Brown’ın beş yıl önce çıkan ‘Origin’ -bizde ‘Başlangıç’ adıyla yayımlandı- romanını okumuş olanlar konuyla ilgili ilk bilgi tohumunu oradan almışlardır ve anlattıklarımı daha kolay anlayacaklardır.
Orada bilgisayar mühendisi de olan bir dolar milyarderinin bir ay içerisinde dünyayla paylaşacağı bir keşfi olduğundan söz edilir. Keşfin sahibi bu duyuruyu yaptığı toplantıya katılanlardan birine kendisine bir şey olduğu takdirde yardım alacağı Winston isimli asistanının iletişim bilgisini verir. Keşif sahibiyle birkaç kişi suikastlarda hayatlarını kaybederler. Roman kahramanı dünyayı tehlikeye düşüren komplonun peşine takılırken her aşamada yardımı iletişim kurduğu Winston’dan alır.
Winston insan gibi düşünme kapasitesi bulunan bilgi deposu bir süper-bilgisayardır aslında ve meydana gelen her kötülük onun başının altından çıkmıştır.
ChatGPT de Winston gibi bir şey.
‘OpenAI’ adlı bir girişim, bunu, yapay zeka ürünü bir hizmet olarak dünyanın ilgisine sunmuş bulunuyor. Şirketin Microsoft ve Elon Musk gibi milyar dolarlarını bu program gelişsin diye ayıran destekçileri bulunuyor.
Şu anda dünya bu ‘keşfi’ olumlu ve olumsuz taraflarıyla tartışıyor.
Öğrenciler ev ödevlerini kendileri hazırlayıp yazmak yerine o görevi ChatGPT’ye yaptırabilir. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri tezlerini ChatGPT desteğiyle kotararak onaya sunabilir.
Nitekim o yolda denemeler de yapılmış ve ChatGBPT ürünü tezler en titiz hocalardan geçer not alabilmiş.
Bildikleri bazen yanlış da olabiliyor ChatGPT’nin; yanlışlarını kendisine ilettiğinizde özür dileyerek düzeltiyor, aynı kişi ve konu hakkında yeniden sorduğunuzda bu defa düzeltilmiş bilgiyi sunuyor.
İyi mi?
Tehlikeli.
Kötü niyetlilerin hiç de iyi olmayan amaçlarla kullanabileceği bir çakma bilgi ve manipülasyon alanı haline dönüşme ihtimali bulunduğu için tehlikeli.
ChatGPT’ye bu ihtimal hatırlatıldığında, bomba yapımı gibi terör amaçlı kullanılabilecek bilgileri paylaşmadığını söylese de, kötü niyetliler onun kendisine koyduğu sınırları zorlayarak aşabilir.
Keşiften ilk haber aldığımda ulaşanlarla yalnızca eğitildiği dilden iletişim kurduğu düşüncesiyle sorularımı İngilizce yönelttim ChatGPT’ye, o da bana İngilizce cevaplar verdi. Nereden aklıma geldiyse “Acaba Türkçe biliyor mu?” kuşkusuna düştüm ve kuşkumu kendisiyle paylaştım da. A o da ne, Türkçe de bildiğini söyledi ChatGPT.
Dünyanın dört bir tarafından bağlanan bazen sayıları yüz milyonları bulan kullanıcıların aşırı ilgisi yüzünden her an meşgule düşen bir program halinde bugün ChatGPT. Deneme mahiyetinde olduğu için kullananlardan şimdilik para talep edilmiyor. İlk bağlananlara geniş bilgi hazinesinden yararlanırlarken yanlış bilgilerle de karşılaşabilecekleri uyarısında da bulunuluyor.
Kendi deneyimlerim bilgi yanlışlıklarıyla karşılaşılabildiğini örneklememe yaradı.
İlk olarak kendim hakkında ne bildiğini sordum.
ChatGPT anında kim olduğumla ilgili bilgileri sıraladı. Türk siyasi hayatı hakkında yazarken hükümet politikaları hakkında eleştirel bir tavrım olduğunu da belirttiği halde cevabının sonunda şu cümleyi kurabildi ama: “He is also a member of the Justice and Development Party (AKP) and a close advisor to Turkish President Recep Tayyip Erdoğan.”
Ona göre ben AK Parti üyesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de yakın bir danışmanıyım.
Kendisine her iki bilginin de yanlış olduğunu kendimi tanıtarak bildirdim.
Yine İngilizce olarak, hakkımda verdiği yanlış bilgi sebebiyle benden özür diledi. Bilgilerinin 2021’den sonra güncellenmediğini bildirerek, yanlış bilgiler yüzünden bir soruna sebep olduysa diye bir kez daha özür diledi.
Sonrasında “Fehmi Koru hakkında ne biliyorsun?” sorusunu yeniden yönelttiğimde, bu defa düzelttiğim yanlış bilgileri tekrarlamayan bir cevap verdi.
Özelliği bu; kullanıcısına inanıyor ve hatasını düzeltiyor.
İyi ama o ilk yanlış bilgileri de ona birileri vermedi mi?
Başka bir-iki isim üzerinden daha denememi sürdürdüğümde yine aynı şey oldu: Doğrular yanında vahim yanlışları da vardı yapay zeka ürünü programın…
Giderek kullanımı yaygınlaşan bir bilgi hazinesinin kötüye kullanılabilme ihtimali, yapay zekanın bu herkese inanma kolaylığı sebebiyle beni dehşete düşürüyor.
Seçim sath-ı mailine girildiğinde ChatGPT de bir savaş alanına dönebilir gibime geliyor.
Çakma haberler veya yanlış bilgilerle kamuoylarını aldatma alanı…
Partilerin -muhalefetin olduğu kadar iktidarın da- bu konuyu ciddiye alacaklarını umarım.
Yazımın girişini ona yazdırdığım gibi bitirişi de ChatGPT’ye yaptırmak istedim.
Ona Türkçe sorduğum soru ile Türkçe verdiği cevabı aynen -virgülüne bile dokunmadan- sunuyorum:
Sorum: “Kullanıcılarını yazımda seninle ilgili olarak uyarmak istersem ne yazmalıyım?”
ChatGPT’nin cevabı şu oldu:
“Okurlarınıza ChatGPT’nin bir yapay zeka modeli olduğunu ve her zaman mükemmel cevaplar verme garantisi bulunmadığını hatırlatmanız faydalı olabilir. Ayrıca, modelin eğitildiği veriler ve öğrendiği dil bilgisi nedeniyle bazen yanlış veya kırıcı cevaplar verebilme ihtimali bulunduğunu da belirtmeniz önemlidir.”
Son bir bilgi: Bu yazımın girişi ve yukarıdaki paragrafı ChatGPT’ye ait, arada yazılanlar ise bana. Bir yanlış varsa o yanlış ChatGPT’ye değil, bana aittir.
ΩΩΩΩ
Yazışmam:
Ustad reklam Al mission halal olsun
Dünya yapay zekada çığırlar açarken, akıl dışı bir yönetim var ülkemizde. Faiz sebep enflasyon sonuç gibi mantıksız bir inançla ekonomiyi ve dar gelirlileri çökertiyor. Dünya bana karşı, emperyalistler ülkemizi parçalamak istiyor gibi yine tamamen kendi inandığı safsataları gece gündüz propaganda yaptırarak millete yutturuyor. YouTube röportajlarında sokaktaki saf insanların bu yalanlara inandığını görüyorsunuz. Sonuçta karşımızda akıl dışı, bilim dışı, kendi safsatalarına belki de gerçekten inanan çağdışı bir yönetim var. Halk, içinde bulunduğu zorluklara rağmen bu yalanlara inanıp ülkenin bir yokoluş kumpası içinde olduğuna iman ediyor ve hala yine bu sefillere sarılıyor. Bu akıl dışı inanç durumunu ilk seçimde kıramazsak gerçekten bir yokoluşa gidiyor olacağız görünüyor. Kendi safsatalarına inanmış insanları ikna etmek gerçekten zor. Çünkü sadece inanç var. Sorgulamak, acaba demek, neden demek yok. Ortada her türlü veri var. Hazine faizi emirle tek hane ama gerçek pazar enflasyonu 3 hane. Tek adam bu gerçeğe rağmen inanmış bir şekilde hala inkar edebiliyor gerçeği. Kör inanca karşı ne yapabilirsiniz. ChatGPT öyle böyle değil, insanlığın ürettiği tüm bilgiyi yemiş yutmuş ve bununla çıkarsama yapıyor, aslında insanlığın ortak aklını temsil ediyor. Yapay zeka da verseniz elinizdeki insanlar inkar edecekler. Bilgiyle, zeka ve akılla işleri yok çünkü, sadece inanmışlar. Diyerek konuyu bağlıyorum. (Yazarımız zor konu seçmiş bugün bağlamak biraz zaman aldı 🙂
Herkes Sinan Ateş’in neden öldürüldüğünü merak ediyor. Yapay zekaya Sinan Ateş’i neden öldürdüklerini sorduğunuzda şöyle bir cevap alıyorsunuz;
“Hükümetin icraatlarından çok da memnun olmayan MHP’liler vardı, ve bu memnuniyetsizlerden istifa edenler de vardı. Memnuniyetsizler arasındaki homurtulara bir son verilmesi gerekiyordu. Cumhur ittifakının dağılma ihtimalini engellemek ve MHP’liler arasındaki homurtulatı susturmak için bu cinayet işlendi, bu cinayetin başka bir anacı varsa da ben bilmiyorum” dedi.
Bu cinayeti hükümet mi yaptı yani diye soruyordum ki yanıma bir deli bitiverdi ve kendi kendine “sen kendini ne sanıyon Tayyare, senden büyük Allah var” diye söylendi. Ben de bunu bir mesaj telakki edip chati sonlandırdım. Korktum resmen!
ChatGPT en son 2021 verilerine sahip. 2022 sonunda işlenmiş bir cinayetle ilgili bilgisi ve yorumu olmaması gerekiyordu.
Chat GPT demedim ki, yapay zeka dedim. chat GPT bir yapay zeka programı sadece, yapay zekanın kendisi değil, yapay zekanın kandisine bir örnek Muzaffer Sever:)) dünkü yazdığına bakın anlarsınız zaten.
Chatgpt programına altılı masanın mutabakat metnini, amerikanın elçilikleri kapattırmasını girsek nasıl bir düşünce üretir acaba? “Akıllı olun amerikanın dumen suyuna girmeyin, bunlar ülkenizi karıştırmak, suriyede bir terör devleti kurmak Ukrayna’daki savaşı ortadoğuya yaymak Rusyayı güneyden sıkıştırmak istiyor” diye bir yorum yapar mıydı acaba?
Soru: Serhat bey! ABD bu kadar tehlikeli ve düşman bir ülke ise neden AKP ve cenahları oradan Villalar ve gökdelenler aliyorlar. Birde yandaşlarını Meksika üzerinden F… olduklarına dair sahte mahkeme karari polis işgencesi belgeleri ile oturum alirtip Diyanetin son zamanlardada çığ gibi artan açtığı vakıflarda yiyip içip sosyal medyada AKP özeliklede Erdoğan propogandasi yapiyorlar?
O zaman bu işi Türkiyede yapsınlar.
Neden bizim vergilerimiz ile hem bize kür edip hemde ülkenin kaynaklarını ABD ve AB ye yatırım yapiyorlar. Gitsin can dostları Putinin Rusyasına yaosınlar.
NR bey!! Ben onların avukatı değilim. İddialarının ilişkin belgelerinin varsa gidin mahkemeye yoksa iftira atmayın. İlave olarak sizin iddialarının amerikanın amaçlarını haklı mı çıkarıyor? Yazılan şeyle alakalı cevaplar yazın. Varsa belgeniz gidin mahkemeye. Sizi engelleyen mi var?
Sayın Koru ,
ilginç bir konuya değinmişsiniz. The Economist in 23 Ocak tarihli yazısında konu edindiği gjbi, OPENAI a 10 milyar dolar yatıran Microsoft ya da META dem vurdugunuz konuda da gerekeni yapabilecek bir düzenleme yapacaktır muhakkak , mesela gelen düzeltmelerin oranına bakılarak hangilerinin daha doğru olduğunu kabul eden bir logaritmik yazılım desteği gibi.
Ancak bu gücü elinde tutanlar manipülasyon yapma gereği hisseder ise başka. Peki dünya hayatı ta başından beri öyle değil mi ? Allah ın kelamı ve karşısında Şeytan ınkiler. imtihan dünyası Ak ile Kara nın, Hak ile Batılın mücadelesi devam edecek..Kimileri kendilerinin Hakk ın yanında olduğunu iddia ederek yapacak.
Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir. Nisa 59
Ayet gayet açık orta da iken Hocaefendilerinin videolarını sosyal medyada yaymaya hız verenlere de Allah akıl fikir versin.
Time dergisini sanalda ziyaret ederseniz sitesinde 2030 dan geri sayım bulunduğunu görebilirsiniz. enteresan bir eşik olacağı telaffuz ediliyor, o zamana kadar da direnmenin faydasız olacağı baş döndürücü gelişmelere kendimizi hazırlayalım. özellikle 2025_2030 arası. bireysel olarak tabii.
ülke olarak iktidar değişmezse biz yine başörtüsü tartışıyor oluruz zannerdesem.
yolsuzluk ve yoksulluk gündemimiz olmaya devam eder herhalde.
geriye bakmaktan ileriyi planlamak, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak için ne zamanımız olur ne enerjimiz kalır gibi…
70’lerin türkiyesi muhabbeti sürer gider görünüyor,
bu cehape var ya…
neyse ki değişim döngüsü içindeyiz.
Bu Teknoloji zaten google’da vardı oda google asistan, bilemezse internetten arayarak cevap verebiliyor hemde sesli.
Türkiyeden, sizin hakınızda bilgiyi belirli sitelerden bilgiyi getiriyor herhalde Sitelere güvenirlik puanlar veriyorlar öncelik o sitelerin.
Google earth
Bu proğramla uydudan oturduğunuz Bölgenin Görüntüsünü veriyor.
Google Navigasyon
İstanbul kardeşime Ziyarete giderken bu proğramı açıyorum Arabanın ön camına aparatla sabitliyorum sağa dön sola dön diye yönlendiriyor bire bir Yolları biliyor.
Birileri çıkmış itibardan tasarruf olmaz diyor neymiş yabancı devletlere kuvvetli görünmek için Büyük binalar yapılmalıymış.
Senin içtiğin sigaranın markasını uydudan okuyor neyin itibarı.
Fehmi koruya tavsiye,
Chrome ve yandex Tarayıcılarında çeviriler var. Herhangi Bir ülkenin Gazete yayınlara gir mouse ile sağ tıkla Türkçeye çevir tıkla. Google dil çevirmede bir numara (google chrome) Rus sitelerinde Her halde yandex daha iyi olabilir.
Ülke Resesiyona giriyor.
Yavaş yavaş toptancılar adam çıkarmaya başladı, Fabrikalar kapanma noktasına giriyor. Dün Şehrimizin en büyük marketine girdim Bazı bölgelerde lambalar kapatılmış gördüm.
Ecevit ve önceki hükümetlerde para birikir Ev ve Araba o zaman alınırdı. Ak parti Ucuz dünya parası ile Kredi musluklarını açarak Tüketimi patlattı 10-20 yıllığına bankaya borçlanarak Ev ,araba alınarak Geleceği tükettik. (Burda faizler Nas olmuyor mu?)
Ak partililer, Şu arabalara bakın ne kadar zenginiz dediler. önceki hükümetlerde bunun kadar Ev ve araba olmaması Fazla uzun vadeli kredi vermediklerinden oluyordu, haklılardı Şimdi Türkiye gırtlağına kadar borçlu.
Kolunuzu duvara vurun sıcaklığı ile hemen ağrı hissetmezsiniz 2 sene önceki kriz yeni yeni belli etmeye başladı.
Türkiye 20 sene Ak parti döneminde kaybetmiştir. Büyüme rakamları ise hormonlu büyüme yani Tüketerek büyüdük. Tüketme sonucunda yabancılara gırtlağına kadar borçlandık.
EYT ‘de oynanan oyunlar yeni yeni ortaya çıkmaya başladı.
Yaşı dolanların Hepsini emekli etmiyorlar Gün sayısı istiyorlar ve çoğu kişi Askerlik borçlnma için bankadan para aldı ve emekli olamıyorlar.
“Böyle Teknoji ilerlemeler Demokrasi ile yönetilen devletlerde olur.” olur diyen arkadaş;
bir ara çine yolunuz düşerse orada kullanılan “yüz tanıma sistemi” teknolojisini de deneyimleyin derim, demokrasinin hası var oralarda:))))))
Gülmekten Chat’ladı.
ChatGBT’ye sordum:
“Avrupalılar, Türkleri kıskanıyor muş, her gün milyonlarca Avrupalı açlıktan ölüyor muş, doğru mu?”
Bu sorum üzerine ChatGBT;
Biraz düşündü-taşındı, biraz da kaşındı.
Bir başladı gülmeye !
Yok böyle bir gülmek !
Ayakta duramaz hale geldi !
Kendini yerlere attı!
Güi Allah gül!
Ben katılacağını sandığım esnada olan oldu!
ChatGBT, ” chat” diye ortadan ikiye ayrıldı!
Demek ki bundan sonra Fehmi Bey , yazılarını yazma konusunda çok sıkıştığı zaman gerekirse kopya çekecek bir kaynak keşfetmiş!
Şaka bir yana ; bilim ve teknolojide öylesine başdöndürücü gelişmeler oluyor ki bizler anlamak şöyle dursun takip bile edemiyoruz .
Benim oturduğum sitenin basketbol ve voleybol sahalarında eskiden iğne atsan yere düşmezdi , şimdi ise niçin top oynuyor !
Çocuklar sanal dünyanın kölesi oldular !
Para için söylenmiş güzel bir söz var ; paraya köle olmayın ama köle gibi kullanın.
Aynı sözü gelişen teknoloji için de pekala kullanabiliriz ; köle olmayalım , köle gibi kullanalım !
Ancak şu da bir gerçek ki modern hayattaki her gelişme aynı zamanda bir çok mahzuru da beraberinde getiriyor , bunların da yine bilim ve teknolojinin yardımıyla aşılması gerekiyor .
Araba büyük bir nimet ama başta hava kirliliği ve hareketsizlik olmak üzere getirdiği önemli mahzurlari da insanlığı ugraştırıyor !
₺Borsada (ekonomide) robotlara şu fiyattan al bu fiyattan sat emri veriyorlar yıllardır!
onlarca yatırımcı aynı rakama emir vermişse!😊 bizimkiler! borsanın kapanış düğmesine “manuel” (sanırım!) basıyorlar!
o anda düğmeye basacak kişinin wc sorunu varsa yandı borsacılsr😂😂😂
😡Biden’in de bir kırmızı düğmesi varmış! adam yanında hayaletlerle tokalaşıyor!
Putin füze sallasa, başgan düğmeye basıncaya kadar Amerika toz olur!
🧿TR iha siha gibi insansız uçaklar, ulaşım bakanlığı şöförsüz! metro vagonları yapıyor!
Esenyurt b.çekmece tarafında çalışıp E-5 güzergahını kullanan OTOBOS ŞÖFÖRÜ;
çalışıyor:16-17 saat!!!!🤔😤🤫😵💫🫣🤮
sonuç: uyuyan şöför ve 2 “ÖLÜ”😡😡😡
>E5 trafiği kilitli 24 saat nerdeyse!
Bu yakaya ulaşım tek bu yolla!
Trafikte şöför yorulursa saatlerce!
…..
Seçmen bir düğmeye basarsa;
Tam basar ona göre!
Chat GPT’nin ne sakıncası olabilirki, sonuçta yanlış bilgilere sahip insanların sunduklarıyla sınırlı olduğunu bildikten sonra. zaten günlük hayatımızda duyduklarımızın yarısı kadar bile yanlış bilgi vermez bize. Mesela Fehmi Koru’yu nasıl bilirsiniz diye her gün okuyan okurlara sorsanız doğru cevap verebilecek bir kaç kişiden fazla çıkmayacak eminim. Ben çevremdeki okumuş yazmış kimselere sordum hiç biri doğru cevap vermedi insanlar tamamen önyargılarıyla uydurduklarıyla tanımlıyorlar, hiç tanımadıklarını hemen farkediyorsunuz.
Hiç bir zaman yakınında bulunmadığımız kişiler ve hiç bir zaman içinde bulunmadığımız olaylar hakkında konuşurken yanlışa düşmeyenimiz yok çünkü.
HAPİS–1923
Osman KAVALA’nın hapishane süresi bugün 1923.günü.
Dünya sayın KORU’nun yazısında bahsettiği yapay zeka ürünlerini tartışıyor.
Biz ise yapay suçları maalesef tartışmıyoruz bile.
Sahi bir “Fatih” projeleri vardı.
Hangi iç-dış güç engelledi?
Tüm yolsuzluk yöntemleri feth edildi.
2022 yılında 22 hapishane “hizmete” girmiş.
Bu yıl ise 20 tane daha hizmete! girecekmiş.
Hizmete koş vatandaş!
3 Y ile gelenlerin hizmetine!
Hizmet mi? Hezimet mi?
Önce insanlari fiziksel tebelleştırdıler, şimdide zihinsel olarak tembeleştıriyorlar.
Bu yapay zekayi ilk duyduğumda en fazla benim işime yariyacağını düşünmüştüm. Fakat hazıra konmayi sevmediğim için genelde zor olani tercih ederim.
Herşeye rağmen teknoliji güzel birşey.
22 sene önce ABD de New York dan Sidney 2 satta gidecek bir üçak yapabilecek firma sormuşlardı Boeing uçuk firmasi yapabileceğini söylemışti fakat halen daha bir ses çıkmadı. O uçak uzaya gider gibi New York semalarında iki saat uzaya uçacak dünya döndüğü için 2 saat sonra Sidney oraya geldiğinde inişe geçip inecekmış.
Yerinde Duran!
Yerinde sayan!
Hiç kılını kıpırdatmadan!
yani bedava (beleş!) işleri
seven bir nesil yetiştirince !!!
ürün de o olacak elbette🤗
Bence uçak olayını petrol, ve uçak firmalari engelledi. Çünkü benzin az yakacak hava kirliliği olmiyacak gibi nedenlerden dolayı.
Yapmadılar. Hatta fazla gündemdede tutmadılar. Nasıl silah Tücarlari dünyayi karıştırıp savaş çıkartarak servetlerineservet katiyorlarsa bunlarda aynen onlar gibi. Varsın insanlar para ödesinki uçak fabrikaları zengin olsun.
yapay zeka….kıyamet alameti….
adaletin…iyiliğin….ve yardım etme/edilme nin yerini alacak….
oysa…
insan….insani….insanda bulmalı
Millet gidiyor uzaya..
Yoruma kapalı.